7 kraljic seksploatacije

V 60. in 70. letih prejšnjega stoletja se je razcvetel podžanr, ki je bil nekakšen odgovor na filme za odrasle, vendar je bil za razliko od njih namenjen širšim množicam. V njem si je bilo moč ogledati razgaljena telesa brkih deklet, ki pa niso bila pripravljena na posnetke nazorne penetracije, katere so se posluževali porniči. Jah, moški del občinstva (pa tudi kakšna predstavnica nežnješega spola bi se našla) je pač tak, da si z veseljem pogleda postavna telesa zapeljivih deklin, morda še raje, če nekaj ostane tudi za domišljijo. Dobrodošli torej v svet poraščenih gričkov poželenja.





Film, ki sam po sebi ni nič posebnega in nas lahko kaj hitro začne dolgočasiti, vendar s seboj nosi veliko vrednost. Vrednost, katero cenijo predvsem tisti fanatični ljubitelji obskurne B produkcije predvsem 60. in 70. let prejšnjega stoletja. Gre namreč za prvi film v katerem je nastopila v Indoneziji rojena matica seksploatacijskih čebel Laura Gemser. In zagotovo je to film, ki je zapečatil njeno usodo. V njem namreč igra eksotično deklino, ki naokoli zelo rada teka gola ter dokaj hitro skoči v horizontalni objem moškega ali ženskega telesa. Po tem filmu je namreč povečini igrala zgolj še kopije te vloge oz. karakteristike so se ohranile, zamenjala se je zgolj lokacija.
















Suhljata ter zagorela deklina, ki je spočela seksploatacijsko štancanje filmov o Emanuelli, prav tako pa je igrala v skoraj istoimenskem ter enako razvratnem štancanju o Emmanuelli (jp, dejansko sta to dve različni softcore zadevi oz. povedano drugače: Emanuella je rip-off Emmanuele), tokrat na eksotičnem tropskem otoku v svoje nedrje vabi turiste željne avantur. Vendar, ko enkrat okusiš slasti, katere ponuja greha vredna Laura, poti nazaj ni več. In v mrežo njenih čarov se kot njen prvi filmski sodelavec pusti ujeti deloholik Enzo. Za moj okus film z nadvse čudno porezanimi seks prizori pa vendar biserček saj gre za film v katerem se je Emanuella imenovala še Janine.





















Če ste imeli s pomočjo prejšnjega filma priložnost spoznati kraljico vseh kraljic, kar se tiče seksploatacije, imate tokrat čast, da spoznate kralja vseh kraljev, ampak ne kar se tiče igralskega kadra. Pred vami je namreč film, katerega je zrežiral režiser, ki se lahko pohvali s skoraj 200 filmi. Večini teh filmov z lahkoto nataknemo etiketo seksploatacije, po drugi strani pa večini njegovih filmov še lažje pritisnemo žig na katerem piše »zmazek«. Jesus Franco, človek premnogih psevdonimov (od uča ene 50), je bil namreč človek, ki je kvantiteto postavljal pred kvaliteto, da si ravno je dobro vedel, da so njegovi filmi navaden ščis.














Večino njegovih filmov, ki so vredni ogleda rešuje prelestna Miranda Soledad (na spodnji sliki skupaj z režiserjem Francom). Žal je ta suhljata punčara, ki je zelo rada pokazala svoj grmiček, mnogo prehitro položila svoje greha vredno telo v prerani grob. Tako kot James Dean je namreč svoje življenje izgubila v avtomobilski nesreči in tako kot upornik brez razloga je odšla na vrhuncu svoje slave. Za seboj je med drugim pustila tudi film She Killed In Ecstasy (1974) v katerem igra maščevanja željno fatalko, ki se odloči, da bo maščevala možev samomor. Seveda pa pred smrtjo svojim žrtvam ne pozabi ponuditi še malo mesenih užitkov. Logično kajne?



















Jah, spet Jesus Franco in njegov soft porn, kar pa na njegovo število posnetih sleezov niti ne čudi (tudi v tokratni lestvini to ni njegov zadnji film). V njem lahko občudujemo in se naslajamo kar nad dvema kraljicama seksploatacije. Je že res, da ima v filmu glavno vlogo chubby Lina Romay, ampak sam bom tokrat več pozornosti posvetil Ajiti Wilson. Skrivnost zakaj sem se odločil, da več pozornosti posvetim temnopolti igralki, ki v filmu igra zgolj stransko vlogo pa vam zaupam ob koncu tokratnega opisa. Filmu, ki je za razliko od drugih, ki sem jih opisal tokrat, malček bolj nazoren. Jesus Franco je snemal pač vse. Od softičev do hardičev. Macumba Sexual (1983) spada nekam vmes.














Kot sem že omenil pripada glavna vloga Lini, ki pa ima v filmu predvsem to nalogo, da se gola ter preznojena kričeče zvija po postelji. Vendar (primarno) ne zaradi tistega na kar ste najprej pomislili. Revico pač preganjajo nočne more, v katerih jo spolno zlorablja wu du princesa Ajita. In to je to. Kaj, a ste pričakovali scenarij v smislu filma Memento (2000)? Za Franca in njegove privržence je bilo povsem dovolj, da so videli kakšno razgaljeno oprsje, golo rit, poraščen Venerin griček, mogoče kakšen zakamufliran spolni akt,… zgodba je bila namreč povsem postranskega pomena. In še skrivnost, ki sem vam jo obljubil na začetku zapisa: Ajita Wilson se je rodila kot George Wilson. FUUUUU…



















Nadaljevanje kultne nacisploatacije Ilsa, She Wolf Of The SS (1975), v kateri kot sadistična alfa samica ponovno nastopa Dyanne Thorne, ženska z oblinami ravno na pravem mestu. Resda se za igralko, ki je nastopala predvsem v seksploatacijskih filmih, razgalja nadvse poredkoma, kar pa niti ni tako narobe, saj je ponavadi obkrožena s pravim šopkom razgaljenih deklet pa še za mučenje svojih ujetnikov ji tako ostane več časa. In v filmih o Ilsi, ki so ji tudi prinesli naziv ene izmed kraljic seksploatacije je ravno mučenje razgaljenih deklin njena primarna naloga. Naloga, ki ji je dobesedno pisana na kožo.















Tako kot v predhodniku se tudi tokrat pripravite na dozo cheesy & seks gorea, ki pride do izraza predvsem, ko se Ilsa odloči, da bo s svojimi seksualnimi napravami, malček pomučila svoje predvsem ženske ujetnice (še posebej inovativna je nekakšna preša za joške, ki jo vidite na sliki zgoraj pa tudi plastični eksploziv vstavljen znotraj genitalij zapornikov, ki se aktivira s pomočjo orgazma ni ravno od muh). Je pa za razliko od leto poprej posnetega dela, Ilsa zamenjala taborišča smrti s prostranimi puščavami in postala kot nam že naslov pove, upraviteljica harema, v katerega si razvajeni šejk naroča najboljše dekline iz celega sveta. Isto »sranje« drugo pakovanje.



















Mislim teli Japonci so pa kar se filmskih vod tiče res odpuljeni. Kot narod povečini delujejo nadvse tradicionalno ter konzervativno (seveda če za hip odmislimo njihovo z video igrami ter pop kulturo obsedeno mladino), ko pa je govora o njihovih video ter celuloidnih izdelkih pa je pogostokrat govora o posilstvih, nekrofiliji, vtikanju jegulj v razno razne telesne odprtine,… Skratka bolj je bizarno, bolj so ustvarjalci japonskega filma navdušeni (zaradi tega dejstva tole vsekakor ni zadnji zapis o japonski kinematografiji na tem blogu). In dokaj nenavaden je tudi The Pornstar Travels Around Japan (1973).











V njem deželo poševnookih izprijencev obišče Švedska kraljica seksploatacije Christina Lindberg, ki jo najverjetneje poznate po rape & revange filmu Thriller: A Cruel Picture a.k.a. Thriller - En Grym Film (1974). Tudi tokrat simpatična Linda nima sreče, saj jo že kmalu po obisku ugrabi ter posili spolni zafrustriranec in ko se Linda končno le izmuzne iz njegovega primeža ter se odpravi raziskovati Tokio se kruta usoda znova poigra z njo. Že prvi večer na svobodi jo namreč ponovno posilijo trdokurčni Japončki. Lindi torej ne ostane drugega kot da se vsa poklapana vrne v objem svojega prvotnega posiljevalca. Ah, ti Japonci ter njihove filmske ideje.
















Vsi iskalci, nejeverni Tomaži, častilci,… mističnega Jetija alias Bigfoota alias Sasquatcha iskali ste povsem na napačnih mestih, ampak nič ne de, vaši dnevi trpljenja so končani. Bigfoot se namreč nahaja na teritoriju zapuščenega izletniškega kampa, kjer zalezuje gola dekleta oz. še več. Iz teh večinoma golih ali pa vsaj nadvse zapeljivo oblečenih deklet si v svojem brlogu sestavlja svoj harem. Ne vem zakaj ste mislili, da bi se Bigfoot potikal po ledeno mrzlih vrhovih Skalnatega gorovja, tam namreč ni golih deklet, katera bi si lahko skladiščil kot ozimnico za hude čase. In ne se začudeno nasmihati, kajti to so resne zadeve.

















In povsem resno se začne tudi omenjeni film v katerem med drugim lahko občudujemo prsato kraljico seksploatacije Uschi Digard. V uvodnih kadrih se nam namreč predstavi kvazi raziskovalec, ki nam opiše vso resnost ter pomembnost problema o obstoju Jetija. Vendar že v naslednjem kadru, ko se postavna mladenka odpravi na jutranji seks s tušem, nam je jasno kam pes taco moli. V nadaljevanju lahko torej opazujemo razkazovanje oprsja in grmičevja Uschi ter njene biseksualne prijateljice, druščino svobodomiselnih hipijev, nekaj softcore spolnih aktov,… ter seveda Roberta Dueña…mmm… pardon, Jetija, ki bi si vsekakor zaslužil Oskarja za masko. 























Ker je maja letos praznoval svoj okrogli jubilej sem se odločil, da neumornemu Jesusu Francu ponudim še en filmski zapis (OK tudi dejstvo, da je tako rekoč lastnoročno podpiral kar nekaj vogalov v hiši seksploatacije, pripomore k temu). In tako je pred vami film v katerega je zvabil celo eno največjih legend svetovne horror kinematografije Christopherja Leeja. Le - tega sicer v tistih bolj nazornih seksualnih scenah ne boste videli. Po njegovih besedah namreč ni vedel, da bo zaigral v seksploatacijskem filmu, saj je Franco nagajive prizore posnel šele kasneje ter jih v film dodal naknadno. Nimaš kaj, Jess je bil mojster improvizacije in je lahko pretental vsakogar.











Poleg gospoda Dracule ima glavno vlogo v tem Jesusovem sleezu biseksualna ter k incestu nagnjena Maria Rohm. Oba glavna protagonista sta vključena v neko čudno sekto, katere primarni cilj je sadistično izživljanje nad golimi telesi zadrogiranih deklin (sam imam sicer na sumu, da je nekaj teh prepovedanih substanc med samim snemanjem zaužil tudi glavni Francov kamerman, saj je kar nekaj posnetkov moteče neizostrenih. No morda je vse to narejeno namerno, da bi pripomoglo k zasanjanemu ambientu, kdo bi si ga vedel). Veliko gole kože zapeljive Marie pa odtehta tudi take nesporazume in dvigne Francov film nad mejo, ki loči gledljiv film od negledljivega.






Objavljeno pod |

2 komentarjev:

t-h-o-r pravi ...

fucking 70's

zakaj nismo več v 70ih, ko so porniče in soft porniče še snemali na film :(


a so ti kje na torrentih dosegljivi

Sadako pravi ...

Glede na to, da na netu lahko najdeš amaterski pornič tršice 3.a razreda podružnične šole v Zgornji Kungoti IMO ni problema zbrskat nekaj porno klasik.

Objavite komentar

Novejša objava Starejša objava Domov
Zagotavlja Blogger.

    Kliki

    Kontakt

    sadako6556@gmail.com

Zadnji komentarji